zondag 7 april 2013

Vrijstaat O.

Het moet een goed jaar geleden zijn toen we vol goeie moed in onze zomerkleren op de dijk van Oostende gingen wandelen. Algauw kwamen we tot het besef dat de kleren helemaal niet strookten met de ijzige wind en zochten zoals het een goeie Belg betaamt beschutting in de eerste café die we aantroffen: Vrijstaat O, Zeedijk 10. Het binnenkomen was meteen een schot in de roos, dit is een pareltje zoals ik ze graag vind. Een ongedwongen sfeer, een podium en drie jonge muzikanten die een jazz concert ten berde brachten, en dat in het oude koninklijke termen gebouw met een fenomenaal zicht op zee, kon het werkelijk nog mooier? Toegegeven, de menu kaart betrof biosapjes, pils, perculator koffie en kartonnen taartjes maar dit kon de pret en de heerlijke vondst voor ons in 't geheel niet bederven. Er lagen tijdschriften, het interieur was in een prettig blauw geschilderd en er was keuze tussen stoeltjes of zeteltjes. De bestelling ga je zelf aan de bar halen en Vrijstaat O. wordt vooral gerund op vrijwilligers.Wat een schril contrast met de vele bomma tea rooms die Oostende rijk is.

Vandaag kozen we ervoor onze trip iets meer te plannen en boekten een voorstelling in kader van Storm festival (helaas laatste dag)
Het optreden, 'Rebelse ritmes' een vertelling over ontstaan van de jazz door Tom Van Bauwel afgewisseld met een streepje saxofoon muziek kon mij maar matig boeien maar het feit dat ik genesteld zat in een zeteltje, met koffie en kussentje in de rug en zicht op zowel mensjes kijken op de dijk als podium maakte dat ik mij prinsheerlijk voelde.

 
 

Ook zin gekregen? Surf dan naar www.vrijstaat-O.be. Naast hun agenda, bieden ze ook de formule 'Kaffee +' aan waarbij je zonder ticket het café kan bezoeken, wie weet val jij op zo'n moment ook in de prijzen met een gratis jazz concert. Wie niet waagt, niet wint.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten