Ingrediënten
- 100 g boter (op kamertemperatuur)
- 1 ei
- 100 g bloem
- 100 g muesli
- 110 g rietsuiker
- 3 druppels vanille-extract of beetje vanillesuiker
- 1 snuifje kaneel
- 0.5 koffiel. zout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Mix intussen de boter en de rietsuiker tot een glad geheel.
3. Voeg het ei, de bloem, het vanille-extract, de kaneel en het zout toe. Mix het geheel goed.
4. Voeg de havermout en de zachte veenbessen toe en meng met een vork.
5. Schep met een koffielepel kleine porties deeg op een met bakpapier bedekte bakplaat.
6. Bak 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat de koekjes nog 5 min. rusten op het bakpapier. Maak los en laat daarna afkoelen op een rooster.
een dikke koffielepel deeg is meer dan genoeg voor een mooi koekje, ik duw ze ook nog een beetje plat van boven
zeker niet langer dan 10 minuten in de oven!
koffie kransje
Geen opmerkingen:
Een reactie posten