Benodigdheden:
- ongeveer 300 gr couscous
- 250 gr scampi
- een rode punt paprika
- fijn gesneden selder
- kerstomaatjes
- half kopje rozijntjes
- verse koriander en platte peterselie uit mijn oerwoud kruidentuintje:
- Giet de couscous in een kommetje en overgiet met koud water (tot het ongeveer 2 vingers boven de couscous uitkomt)
- Week de rozijnen in een ander kommetje water
- Kook de scampi in water gedurende 10 min
- Terwijl die twee rustig weken en pruttelen, kan je naarstig je groentjes en kruiden fijn snijden
- Voeg alles bij de ondertussen opgezwollen couscous
- Maak een vinaigrette van 2 knoflookteentjes, olijfolie en citroen (mag gerust uit een flesje)
Schep de vinaigrette goed om in de couscous en plaats in frigo
Laat de zalige geuren van look en koriander je neusgaten binnen dringen, mmm het Zuiden op je bord.
Overgiet net voor het verorberen met een scheut balsamicoazijn
Geen opmerkingen:
Een reactie posten