donderdag 22 augustus 2013

Waar eten in Brugge?

Aan BV's wordt vaak gevraagd hun lijstje op te maken van favoriete adresjes van hun stad. Als ik dat over Brugge te zien krijg, heb ik altijd zin om aan te vullen of zelfs te verbeteren. Maar nu ik BV van dit bloglandschap ben, geef ik mooi mijn eigen lijstje mee. Ik houd het voorlopig op eet adresjes en splits het op in lunch, uit eten en chique dineren. Graag zou ik aan mijn chique lijstje nog Hertog Jan, Karmeliet of Herborist willen toevoegen, laat dit een hint wezen voor alle potentiele sponsors.
En aan alle niet Brugge bezoekers, welkom in mijn stad:

Lekkere lunch

De Bron : Vegetarisch. Grote porties met veel variatie, de zaal zit altijd vol, je kan niet reserveren dus kom tijdig. Eén vast menu te kiezen in medium of large. Als je chance hebt, loop je er Jambers of Kamagurka tegen het lijf. Je kan er ook afhalen.
Le Pain Quotidien; gekend concept van allen aan een tafel, in Brugge net dat ietsje leuker omdat je vaak naast een toerist plaats neemt.
De Belegde Boterham: ondertussen omgedoopt tot DBL boutique, slaatjes, quiches in een hip decor.
Hollywood: toegegeven, de naam nodigt niet uit maar de porties zijn groot en gevarieerd, slaatjes om U tegen te zeggen. En je zit op 't Zand waar je lekker 'mensje' kan kijken.
De Bottelier: slaatjes, pasta's, risotto's, in een tof decor vol met horloges, kan ook 's avonds worden gegeten


Image
De Bron in de Katelijnestraat

Met vrienden uit

Carlito's: Italiaans, en ondertussen al twee vestigingen, eentje in de Hoogstraat en eentje te St Andries.
Stoepa: populair onder het Brugse volkje. Wereldkeuken, zeker de Stoepa wrap proberen
Pitaleir: de lekkerste pita's van de stad maar als je er gaat, zeker ook de mousaka proberen
La Buena vista: Spaanse tapas geserveerd door een eigenzinnige (ietwat arrogante) eigenaar, je moet hem erbij nemen maar hij heeft wel lekkere gerechtjes, eerlijke keuken met een grondige uitleg. Ga in groep en reserveer een tapea avond.
O'teur: Marokkaans met een spectaculair terras 4 verdiepingen hoog. Probeer de tangija.
Sivalai Thai: Thais zoals je ze enkel in Thailand tegen komt, uitgebaat door een Thais koppel waarvan de man Pong heet. Reserveren noodzakelijk, vraag een plaatsje in 'de put'
Bistro Du Phare: al even populair als de Stoepa. Bistro keuken, lekkere wraps, pasta's. En je kan er eeuwen blijven hangen.
Malesherbes: Frans restaurantje in het kleinste straatje van Brugge, no nonsense inrichting, je waant je in het interieur van de eigenares, wisselende kaart, er worden ook verschillende Franse streek specialiteiten verkocht.
El Churrasco Argentino: Argentijns steak restaurant. Niet echt fijn eten wel, puur en degelijk. Ik ben geen enthousiaste vlees eter maar als ik een uitzondering maak, is het voor dit restaurant, boterzachte steaks en een Argentijns decor met zelfs Argentijnse bediening. Eerder prijzig.
Restaurant Ganzespel: dit zet ik erop uit puur scouts verleden sentiment. Uitbaatster Nicky serveert immers al jaren een dagschotel aan een zeer schappelijk prijsje van € 9,35 voor twee menu keuzes. Lekker hoeft echt niet duur te zijn, enkel open in weekend.

Bistro Du Phare

Verfijnd

Bistro Kok au Vin: jong enthousiast team. Dankzij de menu bib gourmand aan €35 betaalbaar culinair genot.
Lieven: trendy decor en mooie wisselende kaart, een schilder paletje van smaak op je bord met een attente bediening
Guillaume: gezellig Brugs restaurant
Den Dyver: bierrestaurant op niveau
Tanuki: veruit het beste Japanse restaurant in omstreken

foto restaurant Lieven
Lieven in de Philip Stockstraat


Als je nog meer wil proeven van de betere Brugse restaurateurs, zonder meteen een gans menu te verorberen, zet dan alvast KookEet op 28-29-360 september in je agenda. Een culinair evenement dat voor de derde keer plaats vindt, en nu niet op de Grote Markt maar op 't Zand. Wie komt er mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten