dinsdag 13 augustus 2013

O'teur


De Steenstraat in Brugge is een adresje rijker waarvoor je echt niet graag hoeft te shoppen, met durf ik nu al te beweren, één van de mooiste terrassen van de binnenstad.
De schoonheid zit 'm in de hoogte, vandaar de naam 'O'teur'. Je kijkt letterlijk uit over de Brugse daken, de drukke Steenstraat waar je mensen ongegeneerd kan bespieden, de torentjes van de bloedkapel en op de toren van de statige St Salvatorskathedraal.
Om het voor mij nog beter te maken, is het niet enkel een uniek terras, men serveert er Marokkaanse keuken en een wereld foodie als ik, moedigt elk horeca initiatief aan dat durft afwijken van klassieke taverne bistro keuken waar Brugge al van verzadigd is.

Het interieur is wat men van een Marokkaans restaurant verwacht, kleurrijke sofa's met rol kussentjes, Arabische tapijten, geperforeerde theelichtjes, tinnen schalen met zoete koekjes,intieme sfeer verlichting compleet met gekleurde glas lampionnetjes. Toegegeven ze hadden van mij een 10/10 gekregen mocht ook het terras een meer Marokkaanse look gekregen hebben maar door de ligging en uitzicht op de St Salvatorstoren, is dit al snel vergeten.
Wij namen een mezze als hapje op terras en als hoofdgerecht een tajine van gamba's. De specialiteit is echter de tangija, een klei pot waar het rundsvlees traag in gegaard wordt en die een zachte botersmaak heeft. Geserveerd met warm Arabisch brood of couscous maar voor dat laatste moet je wel bijbetalen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten