zondag 31 augustus 2014

Parijs

Voor de eerste maal met onze jongens op city trip. De keuze viel al snel op Parijs. Een feest voor het oog en de smaakpapillen. Ook al was het de jongens enkel om de Eiffel toren te doen, toch kramden we onze drie dagjes vol met een overdosis aan historische gebouwen en mooie plekjes, gewapend met een hele leuke reisgids: Familiegids Parijs van Capitool.
We logeerden in een hotelletje pal in het centrum op een boogscheut van Centre Pompidou: Hotel Bellevue et du Chariot d'Or. Erg prijs vriendelijk en toch proper, ruime en rustige kamers. Van daaruit kamden we te voet of met de metro ons gebied uit.

We deden een boottochtje op de Seine met de bateaux Les Vedettes du Pont Neuf, beklommen de Eiffeltoren tot het tweede verdiep, picknickten in een klein parkje in de schaduw van de Sacre Coeur, aten ijsjes in de vorm van roosjes, vergaapten ons aan de dure bolides op de Champs Elysees, zagen acrobatische breakdancers op de Place Pompidou en bewonderden na een heerlijk diner in de verkeersvrije straat Rue Mouffetard, de Eiffeltoren by night vanop Place Trocadero.

Graag wilden we op de laatste dag de Catacombes, een opslagplaats van botten van 6 miljoen mensen, bezoeken, omdat 10 jarige jongens nu eenmaal kicken op griezelige dingen. Jammer voor ons de maandag gesloten.

   


 
 
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten