dinsdag 30 juli 2013

Bella Italia

Salutti a tutti

Na een 14 daagse break in la dolce Italia, ben ik weer helemaal opgeladen om erin te bloggen met veel nieuwe inspiratie. Als Italië maagd heb ik mijn ogen en maagje de kost gegeven en kwam tot de bevinding dat:

- Italiaanse mannen vestimentair tip top in orde zijn, een plezier voor het oog
- de Italiaanse ijsjes niet alleen de lekkerste maar ook de rijkelijkste zijn, bolletjes dat kennen ze niet, ze smeren je ijs erop met een spatel. Begin dus niet aan een dieet voor je er heen gaat
- de wegen er erbarmelijk zijn, het mag een wonder heten dat er geen wiel afgedraaid is
- Italianen enkel Italiaans spreken, misschien toch een taalbad overwegen in september

En nu verder de was wegwerken, het tuin oerwoud bedwingen, de valiezen terug op hun plaats zetten om daarna terug te organiseren voor het scouts kamp van de jongens volgende week. Het cliché klopt, moeders hebben nooit gedaan.
Het is een catch 22, voor je op reis vertrekt leg je lijstjes aan, koop je van alles bij, maak je allerlei 'hoopjes' om dan 14 dagen lang niks te doen en dan bij thuiskomst minstens een week nodig hebt om alles weer op zijn plooi te krijgen.

O ja, en om dan toch met een tip te eindigen, mensen die ook graag naar Italië op reis willen met kroost, wij verbleven in het perfecte vakantiedomein in Umbrië: www.fontealnoce.com

 
 
 
 
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten