woensdag 17 februari 2016

Leesvoer - Walvismuziek en Tirza

Eind 2015 begin 2016 las ik twee boeken (verwonderde smiley)
En alle twee goed bevonden voor een plekje op mijn momenteel dorre bloglandschap.

Walvismuziek van Wally Lamb

Van al mijn 2015 reads, vond ik deze de beste, ik weet dat ik dit over bijna elk boek gezegd heb maar deze keer meen ik het echt wel gezien ik het op de valreep met 2016 uitgelezen kreeg.
Het verhaal gaat over Dolores Price, een meisje dat opgroeit in een dysfunctioneel gezin en dit op een cynische wijze observeert. Dolores kent naarmate ze haar vleugels uitslaat ook de nodige tegenslag, al dan niet ingegeven door haar eigen ietwat antipathieke gedrag.
Het is niet bepaald een rooskleurig verhaal maar het greep meteen mijn aandacht en liet dit niet meer los en het wakkerde mijn honger aan naar meer boeken van deze Wally Lamb. Dit boek kreeg ik al tip ingegeven door An Lemmens die het naar eigen zeggen al aan heel wat van haar vriendinnen schonk.   
 
 
Tirza van Arnon Grunberg
 
Hofmeester is een bezorgde alleenstaande vader van twee dochters. Hij kwijt zich van deze taak op een uiterst dwangmatige manier en verliest hierbij de grip op de realiteit, vooral door zijn jongste dochter Tirza die het langst thuis blijft wonen, is het focus punt van zijn perfectionistisch gedrag. Als zij echter beslist om op het eind van haar studies naar Afrika te trekken en zijn echtgenote plots terug ten tonele verschijnt, slaan de stoppen langzaam maar zeker door bij Hofmeester. Een uitermate boeiend  boek met een langzaam stijgende spanning . Volhouden met dit boek beste lezers.
 
 
Wil je nog boekentips, kijk dan zeker eens hier
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten