donderdag 10 december 2015

Oostende

Onze badsteden winnen aan populariteit, langzaam weten ze hun bejaarden status van zich af te gooien. Zo ook Oostende, lekker dicht bij mijn thuisstad Brugge, zakdoek formaat en tegenwoordig ook met een zeker hipheid gehalte. Ons doel: shoppen, schransen en koffie klets.
Eten deden we in Lunchbar op de Groentemarkt, op wandelafstand van het Wapenplein. De kaart is klein maar eerlijk en biologisch, echt mijn meug. Ik bestelde de lasagne van quinoa, vergezeld van een riante sla met noten en zaden. Meer dan voldoende maagvulling voor de rest van onze stadsverkenning.
Koopadresjes verrassingen deden we op in Ferm en Lily. Van dit laatste jammer genoeg geen foto maar wel deze oorbelletjes gescoord.
Na een klim naar de dijk vanuit de Kapellestraat kwamen we terecht in Beausite. Een koffie met zicht op een eindeloze water horizon. Na de drukke winkelstraat een weldaad aan ontspanning. Wij zaten aan de 'kapiteinstafel', of zo vond ik er hem toch zelf uitzien. Een giga boekenkast in handbereik, lekker gevuld met allerlei leesvoer. Ik ben geen 'alleen' mens maar hiervoor zou ik zonder probleem een uitzondering maken.

In een oude blog post deed ik ook nog verslag van Vrijstaat O net iets te ver om met een winkelstraat te combineren maar zeker een bezoekje waard als je er langer bent.
Verder kan ik nog aanraden:
De familie Jansen, coffeebar
Cultuurcentrum De Grote Post. Een icoon voor Oostendenaars en naar smaak en respect met de oude elementen gerenoveerd. Hier kan je naast een voorstelling ook een ontbijt, koffie of lunch mee pikken.
Verder vond ik ook de schaatspiste  op het Wapenplein indrukwekkend. Kan niet bij elke Oostendenaar op bijval rekenen omwille van het overdekte dak en gebrek aan kerststalletjes. Ik vond het echter heel erg mooi gemaakt en al blij dat je niet overprikkeld wordt door een mix van worst, glühwein, warme wafels en flikkerende neon kerstmutsen. Meer van dat voor mij.
En als uitsmijter nog een persoonlijk weetje: Oostende staat tevens als geboorteplaats op mijn paspoort. Nooit gewoond wel mijn eerste kreten geslaakt. C'est chouette les filles du bord de mer.


Lunchbar


Pastinaakfrietjes met geitenkaas
Ferm, Kapellestraat

Beau site


'onze' kapiteinstafel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten