donderdag 9 oktober 2014

Pinata

Om de verjaardag van de jongens een knallende start te geven, vatte ik het idee op een pinata te maken. De tweede reden, beken ik, was ook om mijn tanende status van ubermama bij mijn tieners nieuw leven in te blazen.
In mijn dromen zou dit een gezinsprojectje worden. Samen de pinata in mekaar knutselen, oh what fun.

In werkelijkheid reed ik aan en af naar papierwinkels om crepe paper, naar de Action om snoep en foeterde ik op de niet drogende gigantische lijmmassa, haardroger ten spijt. Voorts mocht ik dit projectje nog eens herhalen voor jongen nummer 2.
Ondanks mijn eenzame pinata avonden, was de start wel een succes, mijn zonen zijn cracks in papier maché.  Terwijl ik met mijn penseeltje en behangerlijm in aanslag stond, sopten zij al naarstig handen in de lijmbak om de ballon in een razend tempo in te masseren; ik kreeg er de krantenvellen niet snel genoeg op geplakt. Weeral een talent bij mijn jongens en blijkbaar gans kleuter-en lager schoolkind Vlaanderen ontdekt.

Laat je echter niet misleiden door de makkelijk ogende pinata blogs, het is een list. Moeilijk is het niet, inspannend des te meer maar ik sta garant: als zelfs ik het kan, kan iedereen de innerlijke pinata godin in zichzelf ontdekken.

En 't is mijn jongens geraden nog lang de herinnering aan hun unieke pinata knustel mama in stand te houden.Volgend jaar secundair onderwijs; dan gaan ze gewoon naar de cinema, of dat denk ik nu toch...

Iemand zin om voor mij een pinata te maken? Heb op het einde van de rit toch ook ferm veel goesting om zelf eens te mogen meppen op zo'n ding.
Hierbij de link
 
Toen hij na een week nog niet droog was, kreeg ik het lumineuze idee, hem in de oven op 50 graden te stoppen. Waarschuwing: ballonnen in een oven knallen...

het snoep instop luik
Tadaaaa, de angry bird pinata


En het doel van al die knutseluurtjes: zo snel mogelijk vernielen

Conclusie: de pinata was super sterk, het ophangsysteem niet. Niet echt mijn beoogde 'snoepjes douche' effect .

 

1 opmerking:

  1. Jij hebt een ballon in de oven gestoken? Haha! :-) Maar wel een mooi eindresultaat!

    BeantwoordenVerwijderen