woensdag 15 maart 2017

Boekenupdate

Hallo trouwe blog lezer. Mega stil was het hier en dat gedurende dik anderhalf jaar jaar besef ik nu. Geen crisis of stress of ernstige feiten, gewoon eventjes een blog dipje; niet dat ik inspiratie loos was. Om jullie te dienen, vlieg ik er meteen in met een boeken update; want ik las weer enkele pareltjes. 

Heftig van David Nicholls


In een vorige blog pot schreef ik nog over 'de eerste dag' van dezelfde auteur. Omdat zijn Britse schrijfstijl mij erg prikkelde en omdat ik naar meer verlangde, pikte ik op puur geluk dit boek mee uit de schappen.
Heftig heeft een hoog Adrian Mole gehalte, studententijd na het secundair. Het verhaal beschrijft Colin die zijn geluk niet op kan als hij als enige uit zijn arme dorp geselecteerd wordt voor een studiebeurs. Colin wil er zich op correcte manier indompelen, futon zetel in aanslag; Het loopt voor klungelige Colin echter niet zoals hij gedroomd had en nadat hij zijn platonische liefde maar niet kan loslaten, verliest hij volledig de pedalen;


Woesten van Kris van Steenbergen


Dit boek staat al lang op mijn te lezen lijstje; Ik dacht altijd dat de titel refereerde naar het adjectief maar blijkt het over het dorp Woesten in 'bachten de kuupe' te gaan. Een verhaal dat zich net voor en na de eerste wereldoorlog afspeelt en aanvankelijk Elisabeth en later ook Valentijn en Nameloos volgt, haar tweeling.


Ik las ook Het smelt van Lize Spit, meer uit nieuwsgierigheid dan echte zin en hoewel het boek erg vlot las en ze veel herkenbare typisch Belgische taferelen uit de kindertijd aanboorde, bleef ik met haar uitgesproken beeldtaal en talrijke opsommingen vooral op mijn honger zitten. De apotheose was niet zoals ik gehoopt had, een beetje erover.

En nu ga ik van de ontluikende krokussen en blauwe druifjes genieten onder een heerlijk kopje koffie. Tot later!Geen opmerkingen:

Een reactie posten