Missie geslaagd!
En hier volgt het recept:
Benodigdheden: 8 eierdooiers, 100g
suiker, 400g room, 130g halfvolle melk, 2 vanillestokjes
en bruine suiker (1 eetlepel per portie)
Klop de eierdooiers met de suiker
tot een schuimig mengsel (wit kloppen).
Voeg de koude room en melk toe.
Snij de vanillestok overlangs open,
haal er het merg uit en voeg toe aan de bereiding.
Giet een laagje crème in vuurvaste
schoteltjes of timbaaltjes.
Plaats de timbaaltjes op dezelfde
richel in het midden van een lauwe oven
(100°C onder- en bovenwarmte, geen
warme lucht).
Laat zeker 1 uur bakken (naargelang
het formaat van de schaaltjes).
Laat de crème 1 nacht opstijven in
de koelkast.
Serveren: bestrooi de bovenzijde met
een laagje bruine suiker
en brand ze met een bunzenbrander of
onder de grill in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten