zondag 31 augustus 2014

Vis van 't jaar

De vis van 't jaar is dit jaar geworden...tromgeroffel...de tong. Ongeveer de enige vis die ik er in een viswinkel kan uithalen en toevallig ook een heel lekker viske. 
Vrienden Sylvie en Steve uit Raversijde (Oostende) nodigden ons uit voor een heel originele zee activiteit:
Met de fiets langs de dijk richting Oostende bad, aan de vistrap de Ensor overzetboot naar de vismijn nemen en daar in een piepklein viswinkeltje de 'catch of the day' kopen.
De catch of the day was de vis of the year, dus de tong. Laat dat voor iedereen nu duidelijk zijn. Met de vis in de koeltas terug richting Raversijde
Thuis gekomen, werd ter ere van de tong een buitenkeuken opgesteld, vanachter haar tepanyaki bakplaat, gaf Sylvie als rasechte Oostendsche ons een staaltje life fish cooking ten berde. Ik heb goed geluisterd:
  • Visje braden in olijfolie én boter
  • Heel veel boter want een vis moet tweemaal zwemmen
  • Tong in bloem deppen
  • Op hoog vuur laten braden, aan de randjes kan je zien wanneer je hem mag omdraaien, die worden eerst goudbruin en krullen op
Bij dat visje kregen we natuurlijk vers gesneden frietjes, een groen slaatje en fris glaasje witte wijn.
en dat allemaal onder een stralend zee zonnetje
Ik ben fan van de vis van 't jaar!








Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen