woensdag 22 april 2015

Leesvoer

Droom je al van je volgende vakantie? Voorzie dan voor jezelf na bezoek aan kathedraal, pretpark, of plaatselijk marktje, een rustig 'zonnig' plekje waar je je met één van deze boeken bijvoorbeeld kunt terug trekken.

Julian Barnes, Alsof het voorbij isTony, een melancholische zeventiger blikt terug op zijn college leven. Zijn toenmalige vriendschap met zijn briljante vriend Adrian waar hij enorm naar opkeek en zijn toenmalige vriendinnetje Veronica spelen de belangrijkste rol in een ontknoping waarvan hij zelf een groot deel in zijn herinneringen vervaagd had. Het is een klein roman die reeds veel prijzen in de wacht sleepte en vast en zeker een plekje in de boekenkast verdient; Al was het maar om je eigen herinneringen te toetsen door het binnen 10 jaar nog eens opnieuw te lezen.


Herman Koch, Zomerhuis met zwembadEen huisdokter met weinig respect voor zijn patiënten, krijgt een bekende doch hautaine acteur in zijn kabinet. Er ontstaat een soort van vriendschap waarop de acteur de huisarts en zijn familie uitnodigt in zijn zomerhuis.
Als je een boek moet gezlezen hebben, dan is het deze! Ik had al een tijdje het wauw gevoel niet meer gehad van bij de eerste pagina, en met dit boek, voelde ik het meteen; dit boek wou ik zo traag mogelijk uitlezen. De opbouw van het verhaal, de uitdieping van de personages, de spanning die stijgt, de manier waarop de auteur de dingen des levens beschrijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten