donderdag 30 mei 2013

Muziek therapie


De song 'Somewhere over the rainbow' is heel bekend maar de versie van 'Israel Kawakawiwo'ole' ofte 'Iz' is een waarlijk kippenvelliedje. Deze Hawaiaanse ukelele spelende zanger is de grote trost van zijn land, hij was er erg populair. Ik zeg inderdaad was want hij stierf op 38 jarige leeftijd aan de gevolgen van, u raadt het al obesitas. Op zijn zwaarst woog hij maar liefst 343 kg! Zijn begrafenis bracht 10.000 Hawaianen op de been en in het filmpje zie je ook hoe ze zijn assen in de Pacific Ocean uitstrooien terwijl talrijke traditionele roeiboten het spektakel volgen, echt een prachtig moment.
'Iz' leefde groots, stierf groots en wij mogen nagenieten van dit pareltje. Enjoy

zondag 26 mei 2013

Lente

Ja mensen echt waar dit is lente:


maar ook dit is lente:




Jasmijn uit de overhangende boom in de tuin van de ouders
kruik € 5,50 van Kringwinkel 't Rad Zedelgem
Jammer genoeg kan ik de  heerlijke geur niet overbrengen op scherm.
Wedden dat dit boeketje het lente gevoel meteen aanwakkert?


donderdag 23 mei 2013

Broodpudding


Met twee koddige en productieve kippen, is het niet evident om creatief met ei te zijn in de keuken. Crisis in gedachten, haalde ik het oude brood uit de kast en maakte samen met mijn assistent Niels er deze broodpudding mee:


Benodigdheden:
300 gr oud brood
200 gr kristalsuiker
50 gr rozijnen
5 eieren
500 ml melk
snuifje kaneelpoeder

en mijn geheime ingrediënt: vanillepoeder

Trek het brood in stukken en voeg er de lauwe melk met suiker bij


In 't recept staat dat je het brood vervolgens  met de handen moet kneden maar noch ik, noch mijn assistent houden van knoeien met handen in eten dus haalde ik er de pureestamper bij die dit brijtje opleverde. Plezier verzekerd



Voeg er vervolgens de losgeklopte eieren aan toe, kaneel en rozijnen en als laatste de vanillepoeder

 
Gelukkig ziet het gebakken exemplaar er stukken eetbaarder uit
 
 

Giet in een beboterde vuurvaste schaal en zet 45 min in een oven op 180C



Van 't weekend quiche, ik zet de kippen alvast aan 't werk
Watch this space!

maandag 20 mei 2013

Buurvrouw cadeautje

Om buurvrouw Cécile te bedanken voor de goede zorgen voor onze bejaarde kat Smudge tijdens een lang weekend weg,

bakten we de muesli koekjes.
Ik kocht in Kringloop Brugge, een ankerglas pot. Voor de geïnteresseerden: er stonden twee rekken vol gloednieuwe potten in alle maten, voor de mijne betaalde ik €1
De pot zelf bekleedde ik met vetvrij papier, kwestie van de cadeau verpakking eens aan de binnenkant te hangen.

Daarin gingen de koekjes, daarop deksel en als versiering knoopte ik een stuk gele fluo wol die ik nog over had van de fluo sjaal. Daarrond bevestigden we twee pomponnetjes die we maakten via deze 'vork pompon' handleiding.

En een kartonnen kattenkopje die Emiel voor me tekende.


Buurvrouw Cécile was gecharmeerd. Al geven Niels en ik toe dat we nog wat meer hadden mogen oefenen op gestroomlijnde pomponnetjes, Enfin 't is de geste die telt hé en de koekjes waren alvast dik in orde.


zaterdag 18 mei 2013

Artisjok

Toen Niels voor moedertjes dag mijn lievelingsrecept moest doorgeven aan de juf en hij daarvoor de hulp inschakelde van zijn papa, hadden ze het helemaal juist: Artisjok met vinaigrette.
Mijn moeder en zus eten het al van zolang ik het mij kan herinneren en aanvankelijk wou ik er zelf niet aan meedoen maar mijn nieuwsgierigheid won het van mijn ingebeelde 'ik lust dat niet' aandoening.
Het is puur en eenvoudig en zo houd ik het meest van mijn eten.
De werkwijze is zo simpel dat zelfs de boerinnenbond er met moeite drie zinnen over schrijft:

Snijd de steel en de bovenkant van de artisjokblaadjes af (enkel topje)
Kook de artisjok in gezouten water gedurende 15 a 30 minuten en laat afkoelen in eigen kooknat
Serveer met een mosterd vinaigrette: azijn, zonnebloemolie, mosterd, sjalot, peper en zout


 
weet niet waarom ik er die citroen bij gelegd heb want ik gebruikte hem niet en weet ook niet waarom ik er de azijn niet bij zette want die gebruikte ik wel. Doordat mijn artisjokken maar magere beestjes waren, at ik er twee.
 
 
Voor de artisjok dummies: je eet de artisjok met de handen en trekt blaadje per blaadje af waar je vervolgens plasjes vinaigrette mee opschept. Daarna schraap je met je tanden het vlezige gedeelte uit je blaadje en gooi je je blad op een hoop. Het voelt aan als eten  à la facon 'holbewoner anno 2013'.

 
Ik vind de blaadjes het leukst maar het meeste eten heb je aan het hart, daarvoor moet je je wel eerst door de hooi laag worstelen.


Niet met mes en vork, veel te moeilijk, gewoon met je vingers het hooi eraf plukken en dan het hart doppen in je vinaigrette. Daar heb ik geen foto's van wegens twee handen nodig.
 

woensdag 15 mei 2013

Groovy Magnets

Tijdens de laatste Invasie in Antwerpen deed ik heel wat inspiratie op en werd bij gevolg ook mijn verlanglijstje groter. Eén van mijn favorieten was strijder Groovy Magnetszij verdelen magneet krijtbord behang, stickers en magneten.
Vooral het krijtbord magneet behang vond ik innoverend. Ze verkopen het behang in figuren of gewone stroken.

Krijtbord Magneet BEHANG

Gezien mijn bijna tieners de giraffen en olifanten ontgroeid zijn, is mijn plan een strook krijtbordmagneet behang tussen bureau en boekenplank horizontaal te bevestigen. Daarna nog enkele sterke magneten en ze kunnen naar hartenlust hun schoolwerk planningen ophangen, de stelling van Pythagoras instuderen...of naar alle waarschijnlijkheid gewoon droedelen*

Pion magneten WIT
*droedelde droedel zelfst.naamw. (m.) Uitspraak:   ['drudəl] Verbuigingen:   droedel|s (meerv.) patroontje dat je min of meer gedachteloos tekent Voorbeeld:   `zomaar wat droedels tekenen en dan inkleuren en er een kunstwerk van maken` ...Invasie

maandag 13 mei 2013

Rekker diadeem opsteek kapsel

Dit is er weer eentje voor de langharigen. Mijn zus keek dit opsteekkapsel af van de New Yorkse jetset en ik kopieerde en deel dit nu graag met jullie. Ik overdrijf niet als ik beweer dat dit het makkelijkste uitvoerbaar en tegelijk ook ingewikkeldst ogende opsteek kapsel is. Snappie?
Wat heb  je nodig?
Een diadeem met rekker rondom rond.
Ik kocht de mijne in Kruidvat

 
Werkwijze (met dank aan model Margaux):
Je doet de diadeem bovenop je haar:
 
 
Je propt het onderste haar langsboven in de elastiek
 
 
 
en dit doe je van de ene naar de andere kant tot je volgend resultaat bekomt:


en dit is het resultaat op mezelf:


 
 

dinsdag 7 mei 2013

Fluo sjaal

Mijn eerste blog maand zit er op en ik denk dat ik het niet slecht deed met mijn 12 berichtjes. Vrees wel dat ik dit tempo niet aanhoud maar zolang de inspiratie vloeit, toon ik jullie graag mijn wereld.
En mei mag ik op een heel leuke manier aankondigen met mijn unieke fluo sjaal. De wol en naalden kocht ik in Veritas in een 'ik denk dat ik eens ga breien' bui. Na enige privé lessen bij een vriend, mijn grootmoeder en veel gefoeter via youtube, geraakte ik nog steeds niet verder dan enkele rijtjes rechts of averechts met veel gaten. Ondertussen wist ik in mijn hoofd wel al perfect hoe 'de sjaal' er zou uitzien. Gevolg, mijn naalden en wol bleven werkloos hangen. Tot op een zekere dag Liliane, de lieve mama van vriendin Cindy terloops aanbood of ik breiwerk voor haar had. Met een ongekende snelheid overhandigde ik haar mijn zakje wol, met instructies en nog geen twee weken later, kreeg ik hem terug, prachtig afgewerkt en volkomen uniek.



Voor de kenners, dit is de halve engelse sjaal steek, wol en naalden nr 8
In het besef dat mei geen moment is voor een sjaal blog, ben ik als rasechte koukleum toch dolgelukkig met mijn warme nek.
Driewerf hoera voor alle Liliane's in deze wereld!